Rørlegger med hjerte for faget!
Surnadal
Nytt bad?Inspirasjon?Kalde føtter?Kos?
Lekkasje?Forandring?

Nyheter 
Comfort Surnadal

Surnadal Varme og Sanitær AS

God ordreinngang - Meldal skole

 

(07.06.11) Meldal kommune sentraliserer sine grunnskoler, og skal bygge et helt nytt skoleanlegg til 117 millioner kroner på Kølmoen, ikke langt fra hoppbakken i Kløvstein. Vårt firma vant anbudet på rørleggerarbeidene: vann, varme, sanitær og sprinkleranlegg. Ordren blir på ca 7 mill. kr (ekskl moms), og er dermed den nest største kontrakten vi har hatt (etter Vårsøg Hotell). Nå kommer det godt med for oss  avdelingen vår i Rindal blir styrket.
Skolen skal stå ferdig til jul 2012.  
 

.........................................................................God ordreinngang - Øye barnehage

(31.5.11) Foreløpig ser vi bare en diger byggegrop ved Øye barnehage i Surnadal, men om få dager rykker håndverkerne inn. Her skal barnehagen få et etterlengtet nybygg (se tegningen under). Surnadal kommune har valgt vårt firma til å ta seg av alt som har med varme og sanitær å gjøre, en kontrakt på nærmere 1 million kroner (eks moms).

 
 ........................................................................................................................


Rørleggernytt fra Rindal

(30.5.11) Det er inngått avtale mellom EBT Service i Rindal og Surnadal Varme og Sanitær om at 1. juni tar sistnevnte over driften av rørleggervirksomheten (VVS) til rindalsfirmaet. Surnadal Varme og Sanitær kommer da til å leie hele førsteetasjen i bygget, som ligger gunstig plassert i Rindal sentrum. Her blir det butikk, lager og kontor/spiserom. Surnadal Varme og Sanitær kjøper det tilhørende varelageret og driftsmidlene.

På bildet står Even B. Bolme (t.h.) og Kjetil Løften utenfor næringsbygget etter at kontrakten var underskrevet i dag. For ordens skyld: EBT Service fortsetter sin virksomhet, men altså uten rørleggerdelen. Og Surnadal Varme og Sanitærs lager på Bjørlo under Bjørnås kommer til å bestå som firmaets hovedlager for Rindal.

.....................................................................................................................................
Det går for fullt for tida

(22.3.11) Det er ikke noe å si på aktivitetsnivået denne vinteren heller. Varmepumper er fortsatt et hett tema. Få står riktignok så luftig som den på bildet, på taket av Amfisenteret i Surnadal. Toshiba-pumpa her skal sørge for riktig varme om vinteren og passe avkjøling om sommeren inne i lokalene til Boots apotek. 
Bare det siste halvåret (fra september 2010 til mars 2011) har vi montert 98 varmepumper ute hos våre kunder, hovedsakelig i Surnadal og Rindal. Ta kontakt med oss om du spekulerer på å gå over til varmepumpe! 
Og oppe i Rindal er vi for tida opptatt med å sørge for vannbåren golvvarme, sprinkleranlegg og sanitærutstyr i Nytunet, som er under oppføring ved Rindal helsetun:

 
Inne på Nytunet: Marius Møkkelgjerd. Det skal mye rør til i et moderne bygg.

 
Mens Ronny Møkkelgård ordner så det skal bli varme i golvene. Varmt vann går i rør ned hit fra fyren oppe på sjukeheimen.

............................................................................................................
To rørleggerfirmaer, én sjef

(7.1.2011) Fra 1. januar styrker vi samarbeidet med vår Comfort-kollega på Sunndalsøra, Sunndalsrør AS. Et av grepene er at vår daglige leder går inn som daglig leder også for sunndalsfirmaet. I et presseskriv står det mer om saken, klikk her for å lese det.
........................................................................................................................... 
Plastproduksjonen går virkelig godt

(24.11.2010) Ved den nyoppstarta fabrikken vår i Røtet, Surnadal framstilles det nå både åkerdrensrør og kabeldekkplater (bildet) på tre skift, og kvaliteten er meget god. Vår samarbeidspartner Pipelife i Surnadal tar unna alt vi klarer å produsere. Selv om det - naturlig nok - ikke er alt skal kjøres ut til kundene deres straks; her er to ferdigvare-glimt:

 

 

..............................................................................................................................

"Maskingutten" vår

(8.10.2010) Til storoppdrag kommer vi ikke utenom å leie inn arbeidskraft. Slik har det vært ikke minst på Vårsøg hotell under utbygginga der. En av dem er den blide karen på bildet, Dimitrijus Skinderus fra Litauen. Han har vært hos oss på kontrakt helt siden forsommeren.  "Dina" har nok å gjøre nede i "maskinrommet" på hotellet - sentralen som rommer mye tekniske installasjoner og sørger for varme på rommene, frisk og god luft i hotellet, varmt vann,  med mer.
.............................................................................................................................. 

Tilbake på gamle tomter

(4.10.2010) Til den nyoppstarta plastfabrikken vår - SVS Produksjon Comfort, står det på arbeidstøyet - har vi vært heldig og fått tak i dyktige og erfarne medarbeidere.  Flere av dem har en fortid i lokalene, fra da først IPS og så Wavin dreiv stort i plastrør der. En av dem er Jan Otto Moen på bildet over, han begynte hos oss for 14 dager siden og går på ettermiddagsskift sammen med Ingmar Tonning denne uka. Den siste tida har Jan Otto vært ansatt hos Preplast i Elnesvågen.

Her er to nyansatte karer til, nedresurnadalinger de også:

 
Ola Garte, kommer fra jobb i Trondheim hos Norsk Medisinaldepot, som i år la ned sitt lager i byen for å sentralisere alt til Oslo.

Oddbjørn Olsen, en ekte plastkar.
Har 10 år bak seg hos Pipelife i Surnadal.
 

Dermed mangler vi bare én mann for å kunne kjøre tre skift - han er alt ansatt og begynner 18. oktober. Produksjonen av kveildrensrør går så å si knirkefritt. Snart er produksjonslinje nummer to klar for drift (kabeldekkplater). Etter planen skal den få en tvilling i vindusrekka ved siden av seg. Ei rørlinje til kan det kanskje bli òg, men da er lokalet vi har leid, fullt også.
.............................................................................................

 

Ny rørlegger på plass!
(4.10.2010) Forrige mandag begynte Anders Skei i fast stilling hos oss. I dag traff vi ham i arbeid oppe på Surnadal videregående skole. Vår nye mann har mye erfaring med rør og stål, og kommer fra jobb hos Storvik AS på Sunndalsøra. Nå får han atskillig kortere arbeidsvei, ettersom Anders bor på Skei i Surnadal.  

 Prøvekjøringsuke i rørfabrikken

(26.8.10) På bildet ser vi den første kveilen med drensrør som er kommet ut av maskinene ved den nye rørfabrikken i Røtet i Surnadal. Denne uka har blant annet to karer fra Pipelifes avdeling på Stathelle vært her og hjulpet oss med å få i gang og å finjustere utstyret (som de kjenner godt fra før). Da er det ikke lenge til vi kjører i gang produksjonen. Det er drensrør med utvendig diameter 100 mm og 60 mm som vil være våre første produkter.

 

 

 

..................................................................

Ny mann, stor jobb

(9.8.2010) Første dag på jobben: Bjørn Magne Hyldbakk, nyansatt rørlegger.  På bildet står han oppe på Surnadal videregående skole, der vi i dag startet på et halvmillionoppdrag med å montere nye radiatorer inklusive røropplegg i et helt bygg. Bjørn går nå fra å være ukependler og skipsrørlegger på verft i Romsdal til å få bare fem minutter til arbeidsplassen sin. 
........................................................................................................................

Hektiske monteringsdager i Røtet

(9.8.2010) Det er fullt kjør om dagen med å montere og tilpasse maskinene som skal framstille plastrør i vår nye produksjonsavdeling. De to første medarbeiderne til fabrikken er også ansatt, og er allerede på plass og med på riggingen. Begge har erfaring fra bransjen (fra Wavin-tida). Her måtte de værsågod stille opp for fotografering i dag, Ingmar Tonning og Rune Bævre:

......................................................................................................................................................

Her skal det bli plastproduksjon igjen!

(30.6.10) - Sånn, nå er hallen rydda! sier vår rørlegger Svein Stenberg.
Om et par dager kommer vogntog med maskiner som er blitt til overs ved Pipelifes Stathelle-anlegg. Der måtte en produksjonslinje vike plass fordi de skulle begynne å lage plastrør i større dimensjoner enn før. Slik åpnet muligheten seg for å få enda mer rørproduksjon i Surnadal, i deler (ca. 500 kvm) av den nedlagte rørfabrikken til Wavin.

Initiativet til nyetableringen kom fra Pipelife, som kontaktet Magne Løfaldli i SIV-industriinkubator - som kontaktet oss. Etter velvillig behandling i Surnadal kommunestyre 24. juni - 1 mill. kr i støtte fra næringsfondet og 0,2 mill. fra et annet fond - var inkubatorens første knoppskyting en realitet. Den nye virksomheten vår ("Avd. Produksjon") vil foregå i tett samarbeid med Pipelife: Vi kjøper råstoffet av dem, og vi selger ferdigproduktene til dem. Og produktene, det er - nå i første omgang i hvert fall: kveildrensrør til landbruket (åkerdrenering) og kabeldekkplater (1 x 0,3 m).

    Før 1. september må hjula være i sving. Produksjonen vil foregå på tre skift, med to mann på hvert skift - altså seks nye arbeidsplasser i Surnadal. Vi fikk mange søkere alt på den første stillingsannonsa i lokalavisa denne uka, så den delen ser lovende ut.

Her er hele Wavin-anlegget, like innafor industrikaia i Surnadal; blikkenslagerverkstedet og industriavdelingen vår samt den nye plastrørfabrikken ligger på baksida (nordsida):

........................................................................................................

Baderomsinnredninger på Haug Nedre

(12.4.10) I Rindal setter VIBO opp et nytt leilighetsbygg på Haug Nedre, som ligger straks vest for Rindal helsetun. Der blir det tre leiligheter i 2. etasje, mens førsteetasjen inneholder en leilighet pluss garasjer. Alt skal stå klart i juni. Vi leverer kraner mv. på kjøkkenet, pluss full baderomsinnredning med dusjhjørne og varmtvannstank. I dag hadde vi to av våre folk i sving der, Jan-Widar Løseth og Christer Moen (i speilet):
 
.........................................................................................................................

Golvvarme i Fossheim

(12.4.10) For tida har vi i et oppdrag for Talgø Møbelfabrikker i Todalen, med å legge golvvarme i gammelfabrikken - Fossheim (bildet over) - inne ved Storfossen. Der har Talgø et kjempeprosjekt på gang, med å lage til utstillingslokaler og atskillig mer også. 12. april tok Jon Olav Ørsal bilder av to av våre karer i virksomhet i det som skal bli showroom, nemlig Knut Stavik (t.v.) og Odd Einar Tørset:

 

 

.............................................................................................................................

Gratulerer med ny, flott butikk!

(24.3.10) Det er Rindalshytter/Gåsvand Eiendom i Rindal som har utvidet virksomheten og bygd  butikk i tilknytning til trelastutsalget sitt. Bygger'n-butikken blei åpna 24. mars. Vårt firma har  bidratt litt som leverandør ved å sørge for varme i lokalet. Her er den store varmepumpa vi monterte (effekt 16 kW):

 

 
Frå åpningsdagen: Per Jarle Eide (t.v.) og Nils Heggem i Rindalshytter. Over hodet til Per Jarle, det ene av de to uttakene fra varmepumpa.

............................................................................................................Rørsus på Vårsøg

  (17.3.10) Med ferdigdato 1. november i sikte er det blitt så stort trykk på prosjekt nye Vårsøg Hotell i Surnadal at vi har måttet leie inn ekstramannskap. I forrige uke kom to sterke karer fra Aure VVS som er blitt ukependlere til Surnadal på ubestemt tid: Fredrik Oldervik (t.v.) og Anders Folde. De holder nå på i kjelleretasjen med å sveise og montere stålrør til sprinkleranlegget. Oppe på toppen (4. etg.) fant vi i går flere av våre fast ansatte rørleggere, de sørger blant annet for at regn- og smeltevann på de flate takene finner en trygg vei ned i grunnen via røde taknedløp:

 
Rolf Magne Dale ute i korridoren.


Ronny Møkkelgård ved en "samlesentral" med både taknedløp og ventilasjon. 

 
Vår ferske lærling Marius Møkkelgjerd i sving med en annen del av byggets innmat som ligger skjult bak veggpanel: vann og avløp til servant, klosett og dusj på badet til ett av 40 gjesterom. (Arbeidskameratene forteller at Marius er "både dyktig og sjølstendig" - ingen dårlig attest å få!)

Den store tinevinteren

(16.3.10) Fimbulvinteren 2010 har ført til et utall frosne vassrør over det meste av Midt-Norge. Det har gitt rikelig med oppdrag for rørleggere og andre hjelpere. På bildet ser vi Comfort-karen Svein Stenberg i aksjon inni Todalen lørdag 6. mars (foto: Jon Olav Ørsal). Karen til høyre er en medtinar vi hyrer inn til slike oppdrag - Per Rindal. Mellom dem står Per E. Gjeldnes, han trengs også med sin gravemaskin for å komme gjennom 1,5-2 meter med tele og ned til vassrøra. Og vann vart det denne gangen også:

....................................................................................................
Sprengkulde gir frosne vassrør


(8.1.10) Dalføret er inne i en helt unormal kuldeperiode. Vi har nå fjerde dagen med en temperatur godt nede på tjuetallet: for eksempel 26 minus like ved Amfisenteret i Surnadal kl. 11 nå den 8. januar. Og folk ringer rørleggeren for å få tint frosne vassrør. På bildet har vår mann Jan Widar Løseth tatt turen opp i Grytåfeltet til en ny enebolig der. Bare i løpet av formiddagen noterte vi 10-15 oppdrag i Surnadal, pluss et par i Rindal. Rørleggerne blir nok heller ikke arbeidsledige på en stund, for når væromslaget kommer, risikerer nok enkelte huseiere å bli rammet av vannskader...
................................................................................................................................ 

 

Marius, vår nye rørleggerlærling
(15.12.) 1. desember skreiv Marius Møkkelgjerd (18) lærlingkontrakt med oss. Det var etter at vi var blitt kjent med hverandre gjennom en to måneders prøvetid, og også sommerjobb i fjor.
Marius er fra Vågland, men flytta i november til Skei for å komme nærmere arbeidsplassen sin. Han gikk førsteåret på videregående i Surnadal, mens Vg2 ble tatt på Kristiansund videregående skole, på linja Klima-, energi- og miljøteknikk.
Marius liker seg godt som Comforter, sier han - velkommen skal du være!  
  

Fagbrev nr. 2
(15.12.09) Sist onsdag gikk Gunn Mari Moen opp til sin andre fagprøve, denne gangen i butikkfaget, og det til "meget godt bestått". Fra før (2001) har hun fagbrev i kontorfaget.
Gunn Mari har ansvaret for mye av det som rører seg i butikken vår og på kontoret: fakturering, klargjøring for regnskap, innkjøp til butikken og å sørge for at alt er på stell der. For å nevne noe.
- Gratulerer med nytt fagbrev!  
 


- Velkommen i nybutikken vår!

(26.11.09) En merkedag for oss i Surnadal Varme og Sanitær AS, eller Comfort Surnadal om du vil. I dag kunne vi nemlig åpne dørene til en totalt ombygd og utvidet butikk i Øraveien straks nedafor Amfisenteret i Surnadal. Og vi, det er først de fire på bildet, Gunn Mari Moen og rørleggermestrene (f.v.) Arne Skjølsvold, Ronny Løset og Kjetil Løften - og dernest og ikke minst et drøyt dusin med andre flinke fagfolk, både rørleggere, blikkenslagere og en tømrer!
Et par bilder til fra inne i butikken: 

 

 


Blomster hører med ved en slik begivenhet. Her to representanter fra rørgrossisten Br. Dahl. 


..................................................................................................................................

- Snakk med Comfort!

(18.11.09) Den landsomfattende rørleggerkjeden Comfort, som vi i Surnadal Varme og Sanitær AS er medlem av, har fått nytt slagord: Snakk med Comfort. Kjeden har også styla om bilene - blant annet med navnet Comfort i enorme bokstaver. Så etter hvert som bilparken vår skiftes ut, vil mannskapet vårt vises atskillig bedre i trafikken... 
De to første bilene med den nye reklamen på er nettopp levert:

 Eivind Strand og Odd Einar Tørset med hver sin flunkende nye VW Transporter.
Vi prøver å bruke lokale leverandører, denne gangen Sveen Auto AS i Surnadal.

 
Kjetil Løften kan fortelle at torsdag 26. november (kl. 10) åpner nybutikken!
Det skjer etter en omfattende ombygging og påbygging, også med nye kontorer.
Gamle og nye kunder ønskes velkommen til en prat - "Snakk med Comfort".

    
Ombygginga nærmer seg slutten

(28.10.09) Ennå står det igjen litt arbeid før bygget vårt i Øraveien er ferdig utvendig (se også tegninger lenger nede på sida her).  Inne er det forsatt kaos... Men det nærmer seg! Og vi gleder oss til den dagen vi kan ønske velkommen i ny butikk, nye kontorer, m.m.!
To bilder til fra i dag:

 

 Over: Et gløtt inn i det som skal bli butikken vår. I bakgrunnen de nye kontorene, som nå begynner å bli klare.

Til venstre: I dag kom trappa opp til andre etasje. Olav Reitan og Ole Kristian Løset fra leverandøren, Bergmoen Snekkerverksted i Rindal, gjør her seg klar til å montere den.


.................................................................................................................................

Ombygginga er i gang - unnskyld rotet...

(12.5.09)Så er vi - det vil si Rindal Maskin og Vibo Entreprenør - kommet godt i gang med arbeidet som skal gi oss mer plass og et penere bygg (se tegning lenger nede på sida). Vi ber kundene våre, og naboene, om å bære over med oss i byggeperioden. Utpå høsten skal alt stå ferdig, det er planen.

.........................................................................................................................

Trange lokaler - vi bygger på

(16.3.09) At det er litt trangt inne på kontorene våre - og i butikken - det syns nok alle de fire "innefolka" våre, fra venstre Ronny Løset, Arne Skjølsvold, Gunn Mari Moen og sjefen, Kjetil Løften. Men hvis det ordner seg med byggeløyve og banklån, er planen å sette i gang like over påske med å bygge på 3,5 meter på baksida i 20 meters lengde. Og det blir ikke flatt tak lenger, men mønetak. En kvist er også tegna inn, så loftplanet blir utnytta, blant annet til møterom og tekniske utstillinger (varmepumper m.m.). Etter på- og ombygginga vil firmaet få en ny rad med kontorer (4 stk) ut mot elva, utvida butikkareal, større spiserom, samt mer lagerplass i underetasjen. Kostnad: ca. 4 mill. kr.
Fasaden mot sør (Øraveien) og øst blir da seende slik ut:

........................................................................................................................
Kilometervis med rør

(16.3.09) I vinter driver vi for fullt med å montere sprinkleranlegg oppover i etasjene på det nye administrasjonsbygget til Svorka Energi AS på Skei i Surnadal. Og her er det snakk om kilometervis med rør til sammen! Alt fra tilførselsrør i diameter 168 mm, via 114 mm til 76 mm, og så stadig grannere rør ned til 28 mm inn på de enkelte kontorene. På bildet over sveiser vår mann Rolf Magne Dale et bend på et rør.
Et par trapper opp, like ved hovedinngangen, holdt Ronny Møkkelgård (t.v.) og Christer Moen på med sprinkler de også:

 

 

 
Svorka-bygget nærmer seg ferdigstillelse. Bare 2-3 måneder igjen nå.
..................................................................................................................................

 

Ole tok sveisesertifikat
(16.3.09) I vinter har Ole Stavås vært nede hos Vigor på Orkanger og tatt sertifikat i tigsveising. Med et slikt sertifikat er han kvalifisert til å sveise stål med veggtykkelse 3-22 mm.


(Bildet er tatt inne på bilverkstedet til Surnadal Transportsentral, mens Ole var på jobb der i dag.)

..................................................................................................................................
Varmepumpe i kulda

(16.2.09) Det går unna med varmepumper for tida. Bare det siste halvåret har karene våre montert 100 stykker (da medregna ganske mange solgt av Svorka, som vi har monteringa for). 16. februar tok Svein Stenberg (bildet) turen opp til den kaldeste plassen heromkring: Lomundalen i Rindal. Her i Møkkelgårdsgrenda kommer de derfor sikkert til å få ekstra glede av nyvinningen. 
Svein plasserer selve pumpa "atta nova", i le for vinden:

(Fotografen var litt uheldig og fikk dogg på linsa...)

- Funderer du på å anskaffe deg varmepumpe?
Ta kontakt med oss, enten ved å ringe 71 66 16 51 eller stikke innom butikken vår i Øraveien 10, like nedafor Amfisenteret i Surnadal.
Eventuelt ringe Svein Løset ved rindalsavdelingen vår, telefon 480 62041.
Vi selger IVT varmepumpe, som var testvinner i VG (januar 2009), klikk her.
.........................................................................................................................

Nytt fagbrev og nytt mesterbrev

(14.2.09) Nok en av våre rørleggere har tatt fagbrevet. Etter endt læretid i firmaet dro Svein Stenberg (til venstre på bildet) forrige fredag til prøvestasjonen i Kristiansund og gjennomførte fagprøven - som var røropplegget på et komplett bad. Svein (47) har vært ansatt hos oss siden 2006. Han bor på Kvanne.
Og rindalingen Ronny Løset (t.h.) fikk brev i posten for to dager siden om at den siste teorieksamenen til mesterbrevet var bestått. Ronny har i 2 år fulgt helgeundervisningen som Folkeuniversitetet har gjennomført i Rindal, og som har hatt 12 deltakere fra Rindal, Surnadal og Tingvoll (rørleggere, tømrere, murer og maler). Han blir da den tredje rørleggermesteren i Surnadal Varme & Sanitær AS. Ronny (32) kom til oss i 2004.
Vi er glade for å ha fått styrket kompetansen i firmaet ytterligere.
Gratulerer begge to med henholdsvis fagbrev og mesterbrev i rørleggerfaget!
..............................................................................................................................
  

2 x Gaselle!

(11.12.08) "Gaselle" er en betegnelse finansavisa Dagens Næringsliv bruker når de kårer hvilke bedrifter i Norge som vokser ekstra mye og trives. For å bli Gaselle må en blant annet kunne vise til minst doblet omsetning siste fire år, og omsetningsvekst og positivt samlet driftsresultat hvert eneste av disse årene. Surnadal Varme og Sanitær AS kom på denne eksklusive lista både i 2006 og 2008 - på bildet viser daglig leder Kjetil Løften fram de to diplomene. Vår omsetning tok et gasellesprang fra 12 millioner i 2004 til drøye 25 millioner i 2007. Men i 2008 havner vi nok tilbake på "normalnivået" vårt, 20 millioner (fjoråret var eksepsjonelt, med blant annet atskillig innleid arbeidskraft).
..................................................................................................................................

To nye medarbeidere
(14.10.08) Høsten 2008 begynte to nye medarbeidere hos oss:
1. september kom Ronny Møkkelgård (bildet til høyre), han har fagbrev i både sanitærrørlegging og industrirørlegging, pluss erfaring med blikkarbeider.
1. oktober startet så Lars Røen (t.v.), som har fagbrev som tømrer - kjekt å ha en snekker sjøl når vi trenger det også!
Begge karene er småbarnsfedre, og begge bor i Rindal. Velkommen til oss!..................................................................................................................................................................

En ganske vanlig arbeidsdag
(18.9.08) Var rundt med kamera i nedre del av Surnadal for å se hva noen av folka våre holdt på med. Den første vi traff på, var en av firmaets to lærlinger, Christer Moen:

I Svorkas store administrasjonsbygg som skal stå ferdig våren 2009. Vi er i toppetasjen, der Christer holder på å montere taknedløp.
Klikk her! for å se flere bilder
................................................................................................................................

Bolme Pensjonat ruster seg for framtida

(19.9.2008) Bolme Pensjonat i Rindal utvidet og rustet opp bygningsmassen sin i 2008.
Vi renoverte sanitæranlegget, og monterte sprinkler:

Ronny Møkkelgård i arbeid med det nye sprinkleranlegget på pensjonatet.
......................................................................................

Stor aktivitet i hyttemarkedet

Med innlagt vann og strøm i mange av de nye hyttefeltene blir det også mer rørleggerarbeid. Dette bildet er fra et oppdrag i Skeisnebba våren 2008.
Surnadal Varme og Sanitær AS er en av mange deleiere i selskapet bak Skeisnebba hytteområde, Trollheimen Utviklingsselskap AS.
.............................................................................................